dissabte, 18 d’octubre del 2014

Síntesi debat


A) Idea: 

En la situació actual observem escoles del segle XIX amb professors del segle XX i alumnes del segle XXI.”

Aquesta frase l’ha dit l’Andrea Pérez Ruiz  i m’ha fet reflexionar sobre com és en gran part el model d’educació d’avui en dia i a més, reflexa d’una manera clara i concisa la concepció de l’escola. Hi ha mestres que estan treballant diàriament amb alumnes del segle XXI però ells encara estan ancorats amb l’ús de mètodes del segle XX o bé s’han trobat que han de fer servir unes TICS, les quals ells no tenen integrades ni han rebut prou formació. Cal trobar gent disposada, innovadora i amb ganes de participar per a que aquesta situació canviï.  

B) Autovaloració: 

He participat en dues carpetes diferents: La segona carpeta de “La ciència i la tecnologia a l’escola” al fil sobre els canvis i en la quarta carpeta “La intel·ligència de la nevera i altres fractures” al fil intel·ligència de la nevera. M’ha tocat defensar la postura tecnodeterminista (color verd). En les tres intervencions he subratllat les premisses i he marcat amb negreta la tesi. Els missatges han seguit els fils de debat que hi havien oberts a ambdues carpetes i han estat fets en diferents dies.

M’ha costat elaborar el redactat de les intervencions ja que era una manera nova de fer-ho i s’havia de tenir molt clar les intervencions dels companys, els materials i la postura que es defensava. He intentat defensar bé la postura tecnodeterminista tot i que a vegades posicionar-me m’ha resultat complicat ja que hi ha coses que no comparteixo.


C) Company/a a destacar:

Destacaria a l’Andrea Pérez per què té un discurs molt ben estructurat i ha aportat idees que m’han fet reflexionar i  a la Mònica Orozco per la claredat que dona a les seves aportacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada